Winkelen hoeft zeker niet altijd alleen maar functioneel te zijn, het mag ook een gezellige bezigheid zijn. Door van jouw winkel een fijne plek te maken zorg je ervoor dat mensen er graag zijn (en graag hun geld uitgeven). In dit artikel geef ik je enkele tips om van je winkel een gezellige go-to plek te maken. 

Hou het overzichtelijk

Misschien een beetje een open deur, maar veel winkels zijn toch nog aardig onoverzichtelijk. Wanneer jij zelf precies weet waar alles ligt, lijkt het voor jou misschien heel overzichtelijk. Toch is het goed om er ook eens met een andere blik naar te kijken, of letterlijk iemand anders laten kijken. Een aantal tips om je winkel overzichtelijk en aantrekkelijk te houden zijn: 

  • Houd rechts aan: Niet om mensen die linkshandig zijn uit te sluiten, maar gewoon omdat het bewezen is dat mensen vaker eerst naar rechts kijken als ze een winkel binnenlopen. Wanneer jij daar meteen een mooi kledingrek of een vitrine hebt staan, trek je gegarandeerd meer bezoekers. 
  • Plaats je pronkstuk niet meteen vooraan: Wanneer je je bezoekers meteen overlaadt met al je pronkstukken, dan zullen ze snel overwhelmed raken. Grote kans dat ze niet verder dan het begin komen, maar lopen ze toch verder en komen ze in het ‘mindere’ gedeelte, dan draaien ze sowieso om. Probeer je pronkstukken daarom een beetje te verspreiden, zodat je de aandacht vasthoudt. 
  • Zorg voor een looproute: Misschien heb je niet een al te grote winkel, maar om ervoor te zorgen dat je bezoekers alles te zien krijgen is het toch handig om een soort looproute te creëren. Je hoeft dit niet te verplichten of heel erg op te laten vallen, een ‘onzichtbare’ looproute is voldoende. 

Vermaak voor de wachtende mannen (of vrouwen)

Vooral vrouwen kunnen vaak urenlang rondstruinen in de verschillende winkels, maar voor mannen is het kommer en kwel om met de vrouw mee te ‘moeten’ winkelen. Nu is het al heel fijn als je voor dit wachtende bezoek een plek hebt om te zitten, maar je maakt het nog beter als je ze enig vermaak biedt. Denk hierbij aan een koffiehoek of aan een gamehoek. Zo zorg je ervoor dat ook de man jouw winkel bijna niet wilt verlaten. Een koffiehoek kan erg simpel gecreëerd worden door een koffiemachine neer te zetten. Je koffie koop je uiteraard in bij een koffie groothandel zodat je altijd genoeg hebt. Wil je groter uitpakken? Maak dan een hele bar in je winkel. 

Vriendelijk personeel als visitekaartje

Je winkel gezellig maken heeft niet alleen te maken met de uitstraling van de winkel zelf, het personeel heeft hier ook een groot aandeel in. Zorg voor vriendelijk en behulpzaam personeel en je bent al een heel eind op weg! 

Extra tip: geef een persoonlijke touch aan je winkel en je maakt het helemaal bijzonder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here