Een keuken is zo goed als de keukenapparaten die erin staan. De grote van de keuken kan fijn zijn, maar als je lekker wilt keuken dan moet er vooral goede keukenapparatuur aanwezig zijn. Een goede oven en kookplaat is natuurlijk de basis, maar daarnaast zijn de volgende keukenapparaten onmisbaar in de keuken.

Airfryer

De airfryer staat bekend als een gezondere manier van frituren, maar is veel meer dan dat. Je kan er natuurlijk heerlijke hapjes in klaarmaken, maar ook volledige gerechten zoals een quiche, kipstukken of een taart. Daar de standaard uit te bereiden met enkele andere inlegstukken kan je opeens compleet nieuwe gerechten creëren in één apparaat. En het mooiste van dit alles is dat een airfryer helemaal niet duur is! Een goede goedkope airfryer heb je al vanaf €100.

Een goed keukenmes

Een goed keukenmes is een investering, maar het maakt het koken echt een stuk leuker en gemakkelijker. Met een goed keukenmes snij je namelijk veel makkelijk waardoor je veel tijd bespaart, maar ook de nodige euro’s. Koop jij nu vooral gesneden groenten, omdat je niet wilt snijden dan kan je veel geld besparen. Ongesneden groenten is namelijk 40% goedkoper en vaak heb je al het snijwerk in minder dan 10 minuten gedaan. Je hoeft enkel één keer te investeren in een goed keukenmes en de gehele looptijd bespaar je handenvol geld.

Een goede mixer

Er zijn veel verschillende soorten mixers, maar als je niet al te vaak een mixer gebruikt dan kan een staafmixer een goede keuze zijn. Deze kan je gebruiken om bijvoorbeeld een soep glad te pureren, maar met een extra accessoire set kan je hem ook gebruiken om te hakken en malen. Je kan de staafmixer dan namelijk op een hakker aansluiten, die vervolgens alle het ingesloten voedsel fijnmaalt. Zo heb je met een staafmixer aanbieding al voor een paar tientjes een uitstekende mixer, die niet veel ruimte inneemt.

Goede braadpan

Een goede braadpan is absoluut onmisbaar en zeker als deze van gietijzer is. Gietijzeren pannen gaan bij normaal gebruik je hele leven mee en zijn dus absoluut een goede investering. In een braadpan kan je heerlijk gerechten zoals stoofvlees maken, maar ook gewone gerechten die je voor veel mensen wilt bereiden. Een braadpan kan eigenlijk nooit groot genoeg, dus kies voor een maat groter als je denkt. Je zult zien dat je de rest van je leven plezier van deze pan zult hebben.

Meal prep bakjes

Eerlijk is eerlijk, je hebt nooit genoeg bakjes. Als je vaak eten overhoudt dan zijn bakjes op het eten te bewaren onmisbaar. Zelf kook ik vaak meer dan nodig, zodat een deel de vriezer in kan. Op deze manier hoef ik niet dagelijks in de keuken te staan, maar is er wel altijd normaal avondeten in huis. Hiervoor heb je goede bakjes nodig, het liefst bakjes die je goed kan afsluiten. Hier geldt ook een investering waar je echt jaren plezier van gaat hebben. Iedere maaltijd die jij het bakje doet en bewaart, hoef je niet zelf te bereiden en opnieuw te kopen. Tel uit je winst! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here