Pizza’s komen voor in allerlei soorten. Er bestaan wereldwijd wel honderden pizza’s. In Nederland zijn we vooral de standaard pizza pepperoni, salami, margherita en hawaii gewend. In het buitenland bestaan er echter pizza’s waar wij in Nederland nog nooit van hebben gehoord. In onze ogen zijn dit dan vaak ook hele rare pizza’s. Zeker in Amerika kunnen ze er wat van. Enkele voorbeelden van dit soort pizza’s hebben we beschreven in dit artikel!

 

Tequila-kreeft pizza

In New York bestaat er een pizza die drie shots tequila bevat. En niet zomaar tequila; Patrón tequila, wat per shot al zo’n $100,- kost! Daarnaast zitten er nog diverse andere bijzondere ingrediënten op; kreeft, kaviaar, zwarte truffel, avocado, mango en eetbare platinum snippers. Het zal je dan ook niks verbazen dat een pizza met dergelijke ingrediënten maarliefst $500,- kost. Je slaat echter wel meteen twee vliegen in één klap als je na het eten nog gaat stappen.

 

Een pizzadoos pizza

Wanneer je een pizza bestelt wordt deze bijna altijd geleverd in een kartonnen pizzadoos. In Brooklyn is een pizzeria echter op het idee gekomen om papierverspilling te voorkomen. Daar hebben ze namelijk een pizzadoos gemaakt van pizza! Naast de pizza die je bestelt, krijg je dus extra pizza in de vorm van een doos. Uiteraard wordt deze doos op een hygiënische manier vervoerd. Het nut van een doos is immers ook het beschermen van een pizza tegen vuil.

 

Een pizza gewikkeld in spek

Naast pizza, is het algemeen bekend dat Amerikanen van spek houden. In plaats van spek op een pizza te doen, zijn ze nog een stapje verder gegaan. In LA bestaat er namelijk een pizza waarbij de randen in knapperige spek gewikkeld zijn! Mocht je zelf zin hebben in deze pizza maar geen zin hebben om naar Amerika te vliegen, dan kun je deze pizza eenvoudig zelf maken. Haal wat spek, deeg van een fabrikant van pizzabodems en de toppings naar wens.

 

Nutella pizza

Wij Nederlanders houden ervan om Nutella op brood te doen. In Amerika zijn ze echter zo gek op Nutella dat ze het ook op pizza doen! Een Nutella pizza dient dan wel meer als toetje na het hoofdgerecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here