Smoothies zijn een populaire manier om een ​​gezonde dosis fruit en groenten binnen te krijgen. Er zijn veel kant-en-klare smoothies verkrijgbaar, maar zelfgemaakte smoothies zijn over het algemeen gezonder. Hier zijn enkele redenen waarom:

 1. Geen toegevoegde suikers
  Wanneer je zelf een smoothie maakt, kun je ervoor zorgen dat er geen toegevoegde suikers in zitten. Veel kant-en-klare smoothies bevatten echter veel suiker om de smaak te verbeteren.
 2. Meer voedingsstoffen
  Zelfgemaakte smoothies bevatten over het algemeen meer voedingsstoffen omdat je zelf de ingrediënten kiest. Kies bijvoorbeeld voor verse groenten en fruit in plaats van bewerkte producten.
 3. Meer vezels
  Smoothies kunnen een geweldige bron van vezels zijn, vooral als je hele groenten en fruit gebruikt. Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en kunnen helpen om je langer vol te laten voelen.
 4. Minder bewaarmiddelen
  Kant-en-klare smoothies kunnen bewaarmiddelen bevatten om de houdbaarheid te verlengen. Zelfgemaakte smoothies hebben dit niet nodig, omdat je ze meestal binnen een paar uur drinkt.
 5. Je kunt de smaak aanpassen
  Wanneer je zelf een smoothie maakt, kun je de smaak aanpassen aan jouw voorkeur. Voeg bijvoorbeeld meer groenten toe als je niet zo van zoete smoothies houdt.

Samengevat, als je zelf smoothies maakt, kun je de voedingsstoffen en ingrediënten beter controleren. Dit kan ervoor zorgen dat je een gezonder drankje krijgt dan wanneer je een kant-en-klare smoothie koopt.

Kun je een smoothie zonder suiker maken?

Ja, je kunt zeker een smoothie maken zonder suiker. Er zijn verschillende manieren om een smoothie te zoeten zonder suiker toe te voegen:

Gebruik rijp fruit

Rijp fruit, zoals bananen of perziken, kan van nature zoet zijn en zorgt voor een natuurlijke zoetheid in je smoothie.

Voeg zoete groenten toe

Wortelen en bieten hebben een natuurlijke zoetheid en zijn een goede manier om je smoothie zoeter te maken zonder suiker toe te voegen.

Gebruik gedroogde vruchten

Druiven, dadels of rozijnen bevatten natuurlijke suikers en kunnen worden gebruikt om je smoothie zoeter te maken.

Voeg kruiden toe

Kruiden zoals kaneel, vanille of gember kunnen je smoothie op smaak brengen zonder suiker toe te voegen.

Gebruik ongezoete melk of yoghurt

Als je zuivel gebruikt in je smoothie, kies dan voor ongezoete melk of yoghurt in plaats van suikerhoudende varianten.

Kortom, er zijn tal van manieren om een ​​smoothie zonder suiker te maken. Experimenteer met verschillende ingrediënten om de smaak te vinden die het beste bij jou past. Kijk maar eens op de smoothiesite happysmoothie.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here