Bij een goede gezondheid hoort voldoende lichaamsbeweging en een gevarieerd, proteïnerijk dieet. Echter is dit dieet niet altijd even lekker en goed verteerbaar. Net om deze redenen schrijven we onderstaande blog, om jou, iemand die zijn lichaam wil laten herstellen na een goede workout in de sportschool.

De klassieker: kip met rijst en broccoli

Nu hoor ik je denken, ’toch niet dit stereotype gerecht?’. Veel mensen vinden dit gerecht dan ook te droog of niet smaakvol. Echter kan je met een juiste saus, dit gerecht van een 4 op 10 naar een 10 op 10 brengen. Na het bakken van jouw kip, hergebruik je namelijk de pan voor je saus. Een klein stukje boter, 2 glazen melk en een beetje bloem, is alles wat jij nodig hebt voor de perfecte saus. Goed roeren met de lepel en zo, klaar is kees! Gebruik deze jus dan ook over je kip en rijst. Met enkele kruiden naar keuze kan je zelfs van deze maaltijd, jouw favoriete maaltijd maken! Met ongeveer 55 gram eiwit is dit een ideaal gerecht in je proteïne dieet.

Pasta pesto

De vorm en de kleur van de pasta en pesto laten we aan jou over. Echter is dit een ideaal gerecht in je proteïne dieet. Pasta zorgt naast eiwitten ook voor koolhydraten, terwijl de pesto voor eiwitten en vetten zorgt. Heb je toch nood aan meer eiwitten? Geen probleem! Beleg je pasta pesto met heerlijke spaghetti kaas.

Zelfgemaakte pizza

Naast dat een pizza voor de nodige calorieën zorgt, brengt een pizza ook de nodige smaak en eiwitten. Een zelfgemaakte pizza maak je natuurlijk op je eigen manier. Echter zijn de basis ingrediënten: saus, vlees, kaas enzovoort, enorm proteïnerijk. Kortom, een ideale maaltijd na een intense workout.

Hierboven kon je enkele proteïnerijke maaltijden vinden. De ene maaltijd als iets beter voor de gezondheid dan de andere. De ideale formule is nog altijd: lichaamsbeweging x gevarieerd proteïne dieet x rust. Als je deze zaken vermenigvuldigd met elkaar kan jij tot prachtige resultaten bekomen. Twijfel je echter toch nog welke maaltijden nu optimaal zijn? Geen probleem! We raden hiervoor een gesprek aan via een personal trainer of een diëtist(e). Op deze manier worden jouw persoonlijke doelen besproken en kan er een persoonlijk voedingsschema opgemaakt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here