Het is geen voorgeschreven regel dat een barbecue alleen mag of kan plaatsvinden tijdens de zomermaanden. Een barbecue kan namelijk ook prima plaatsvinden tijdens koudere dagen rond de winter. Je vraagt je misschien af hoe dan, dat lees je hier.

 

Creëer sfeer

Een barbecue tijdens de zomermaanden is gezellig, maar die tijdens de wintermaanden kan ook hartstikke gezellig zijn! Bij een winter bbq is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het licht genoeg is en ook dat er wat warmte is. Het is en blijft toch winter, dus het is snel donker en de temperatuur is buiten ook niet altijd even lekker. Het verkrijgen van licht en warmte kan ook gemakkelijk met elkaar worden gecombineerd, denk bijvoorbeeld aan een vuurkorf. Je kunt je er lekker bij opwarmen, het geeft licht af en het geeft ook nog eens een hele gezellige sfeer. Om nog meer sfeer aan de barbecue te geven, kun je doen door lampjes. Je kunt de tafel aankleden met lampjes, wat gelijk voor meer sfeer zorgt en het is gelijk lekker licht.

 

Dit kun je serveren

Het is rond de wintermaanden natuurlijk wat kouder buiten, dus je wilt ook niet iedereen te lang laten wachten op zijn of haar eten. Gebruik daardoor wat dunner vlees, zodat het sneller klaar is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor hamburgers, grillworst of magere speklapjes. Om het eten af te maken kun je ook verschillende groenten in huis nemen, aardappeltjes serveren en wat lekkere sausjes erbij pakken. Om je gasten te ontvangen kun je ze een lekker kopje warme chocolademelk geven om in de winterse sfeer te blijven en te zorgen dat ze gelijk warm ontvangen worden.

 

Te weinig tijd

Als je zelf niet zoveel tijd hebt, maar je een winterse barbecue wel een heel leuk idee lijkt om met vrienden of familie te organiseren, dan kun je er ook voor kiezen om het te laten bezorgen. Met andere woorden, kiezen voor een az barbecue! Hierbij is je barbecue van a tot z voor je geregeld, en dat al vanaf vijf personen. Je kunt deze barbecue voor bij jezelf thuis regelen, maar ook op een andere locatie. Niet alleen wordt er voor het vlees gezorgd, maar het is ook inclusief gasbarbecue, borden en bestek. Het wordt gratis geleverd en ook gratis weer opgehaald. Je hebt ook nog eens geen afwas, want ook dit wordt bij het ophalen meegenomen. Je geeft dus alle touwtjes uit handen en kunt ook zelf heerlijk rustig van de barbecue genieten, zonder dat je achteraf alles nog moet opruimen. Ideaal toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here