Wijnen! Wijnen! Wijnen! Wie kent deze uitspraak niet van Martien Meiland? Iedereen houdt toch van een heerlijk glaasje witte wijn bij het eten of een goed glas rode wijn bij de open haard? Ook al zegt men dat alcohol niet goed voor je is, toch is een glaasje wijn op zijn tijd helemaal zo slecht nog niet.

Gezondheid

Rode wijn schijnt gezond te zijn voor je hart en bloedvaten. Je hart en bloedvaten zorgen namelijk onder andere voor het vervoeren van het zuurstof in je bloed en de opname van voedingsstoffen in je lichaam. Eén glaasje alcohol per dag zou ervoor zorgen dat het HDL-cholesterol in het lichaam wordt verhoogd. Dit type cholesterol zou ervoor zorgen dat je aderen minder snel verkalken. Tevens zorgt alcohol er ook voor dat je bloed wordt verdunt, waardoor je minder snel bloedpropjes ontwikkeld.

Diversiteit

Met het oog op dat het drinken van wijn gezond voor je kan zijn, bieden wij diverse soorten witte wijn https://www.degoudenton.nl/witte-wijn en rode wijn https://www.degoudenton.nl/rode-wijn aan. Hierbij hebben wij rekening gehouden met ieders portemonnee en kun je wijnen kopen in iedere prijsklasse. Hierbij kun je denken aan een heerlijke Riesling en Chardonnay, maar ook klassieke en duurdere wijnen zijn bij ons te bestellen.

Koken met wijn

Naast het nuttigen onze wijnen, kun je ze ook gebruiken in diverse gerechten. Enkele recepten kun je vinden op onze website; voorgerechten, hoofdgerechten, maar ook fantastische desserts. Hierbij kun je denken aan een heerlijke garnalencocktail met grapefruit, boeuf bourguignon of een verrukkelijke tiramisu met chocolade en kersen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here