Als jij een grote liefhebber bent van wijn dan speel je misschien al eventjes met de gedachte om een wijnkoelkast aan te schaffen. Wij helpen jou aan de hand van deze tips om de juiste wijnkoelkast te kiezen. Hier kun je lezen waar je op moet letten en we bespreken alles wat jij moet weten.

Wijnkoelkast

Als je een wijnkoelkast aanschaft dan kun je jouw wijn bewaren op drinktemperatuur. Let er wel op dat dit voor een korte termijn is. Je kunt de flessen niet te lang laten liggen in de wijnkoelkast.

Opslag

Als je een wijnkoelkast wilt kopen is het verstandig om eerst te besluiten hoeveel flessen wijn je hierin wilt opslaan. De grootte en de breedte moet worden uitgemeten, want je wilt natuurlijk geen wijnkoelkast kopen waar je eigenlijk geen ruimte voor hebt. Hoeveel ruimte mag de wijnkoelkast innemen?

Inbouwen?

Je hebt natuurlijk de wijnkoelkasten die je kunt inbouwen en degene die je gewoon overal een plekje kunt geven. Net zoals de afmetingen is dit een erg belangrijke factor om over na te denken voordat je tot een aankoop overgaat. Moet de wijnkoelkast worden ingebouwd bijvoorbeeld onder het aanrechtblad? Het hangt van de koeltechniek af of de wijnkast geschikt is om in te bouwen. De koeltechniek die thermo-elektrisch wordt genoemd is daar bijvoorbeeld niet voor geschikt. Als je een wijnkoelkast wilt inbouwen dan is een fan-cooling met compressor geschikt.

Plaatsing

Als je een wijnkoelkast met thermo-elektrische koeling koopt, is het verstandig om deze binnen te plaatsen. Deze verwarmt namelijk niet, maar deze koelt alleen. Hij kan dus niet geplaatst worden in je kelder of in je schuur. In de herfst daalt de temperatuur namelijk aanzienlijk net zoals in de winter.

Temperatuur wijnkoelkast

Bij het selecteren van een wijnkoelkast is het belangrijk om naar de temperatuurzones te kijken. Wat drink je liever? Een glaasje rode wijn, of drink je liever een glas witte wijn? Dit speelt allemaal mee bij je keuze, want rode wijn en witte wijn worden allebei gereserveerd bij een verschillende temperatuur.

Als je keuze hebt uit een enkele temperatuurzone moet je een keuze maken. Ga je rode wijn opbergen of de witte wijn? Als je de keuze wilt hebben tussen twee temperatuurzones heeft of misschien meer dan is het aan te raden om op te letten of je de temperatuur kunt regelen per zone. Als je een wijnkoelkast koopt met een temperatuurzone moet je letten op de minimale temperatuurzone.

Bron: Wineandbarrels.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here