Na een verrassend voorgerecht, een verfijnd hoofdgerecht en het smaakvolle dessert is het tijd voor een dessertwijn. Wist je dat een dessertwijn niet alleen gedronken wordt bij het dessert? De dessertwijnen zijn ook heerlijk verfrissend aan het eind van een warme zomerdag. Welke wijnen heb jij in de wijnkelder staan? In dit artikel lees je meer over dessertwijnen. 

Dessertwijnen in verschillende soorten 

Dessertwijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. In de meeste gevallen drinkt men een witte dessertwijn. Al winnen ook de rode wijnen voor bij het dessert aan populariteit. Een ding hebben deze wijnen met elkaar gemeen: ze zijn vrijwel altijd zoet! Vergelijk het met een glas port, wat vaak ook een enigszins zoete smaak heeft. Sommige wijnen zijn mousserend. Het fijne aan deze wijnsoorten is het feit dat ze met een breed scala aan desserts te combineren zijn. 

Geschikte desserts voor een dessertwijn 

Onder meer fruit desserts worden vaak gecombineerd met een glas dessertwijn. Denk bijvoorbeeld aan een bolletje vanille ijs met een combinatie van diverse fruitsoorten. Met name rood fruit, zoals bramen, frambozen en bijvoorbeeld aalbessen, wordt vaak bij dit type wijn gegeten. Ook bij andere soorten desserts kan een dessertwijn een verfrissende toevoeging zijn. Denk aan chocolademousse, crème brûlée en diverse soorten gebak. Bij welke desserts drink jij een dessertwijn vaak? 

Zelf dessertwijn bestellen voor thuis 

Niet alleen in restaurants wordt vaak een dessertwijn aan de wijnkaart toegevoegd. Ook thuis kan het erg lekker zijn om gasten of jezelf een dessertwijn aan te bieden! Zoals reeds werd aangehaald, wordt dit type wijn ook regelmatig gedronken aan het eind van een warme zomerdag. De wijn biedt verfrissing en past bij de zomerse temperaturen buiten. Dessertwijn bestellen doe je eenvoudig online. Er zijn verschillende webwinkels die deze wijnsoort aanbieden. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here