Goede hygiëne is cruciaal in iedere horeca keuken, om de voedselveiligheid te garanderen moet de keuken dan ook vaak helemaal schoongemaakt worden. Hygiëne is echt één van de belangrijkste punten van een horecaondernemer, wanneer dit binnen een horeca onderneming niet goed gebeurd dan is de kans aanwezig dat er grote boetes worden uitgedeeld of misschien zelfs erger, een sluiting. Waar moet je bij het schoonmaken van een horeca keuken nou allemaal aan denken?

Zorg voor de juiste schoonmaakmiddelen

Standaard schoonmaakmiddelen van de supermarkt zijn vaak niet voldoende voor het schoonmaken van horeca keukens, hier zijn namelijk echt kwalitatief goede schoonmaakmiddelen voor nodig. Je hebt ook te maken met verschillende ondergronden natuurlijk, schoonmaakmiddel voor RVS ga je natuurlijk niet gebruiken om de grond mee schoon te maken en andersom. Ga dus eerst goed onderzoek doen naar welke schoonmaakmiddelen je nodig hebt bij welke ondergronden en apparatuur, maak ook een duidelijk schoonmaakschema voor je personeel. Het is niet het leukste klusje voor je werknemers, maar wel één van de belangrijkste.

Houdt rekening met de volgorde van schoonmaken en losse onderdelen

De volgorde van schoonmaken is ook iets waar goed over nagedacht moet worden, het is immers zonde als je eerste de vloer gaat schoonmaken terwijl je daarna nog de werkplekken moet doen. Er zullen vast en zeker ook enkele apparaten staan die uit meerdere onderdelen bestaan, haal deze helemaal uit elkaar en maak alle onderdelen schoon zodat er zeker geen voedselresten achterblijven. Apparaten waarmee je kip hebt klaargemaakt dienen altijd extra goed schoongemaakt te worden.

Zorg dat alle pannen, borden en bestek goed schoon zijn

Omdat je zoveel losse voorwerpen hebt in een keuken, is het belangrijk dat deze allemaal goed schoongemaakt worden. Met een goede vaat-, glazen- of potten en pannenwasser kan dit redelijk makkelijk gedaan worden. Houd er hier wel rekening mee dat het het beste is als alle vaat eerst wordt afgespoeld voordat deze in de vaatwasser zelf gaat, uit onderzoek blijkt dat dit dan veel schoner uit de vaatwasser komt. Ben je nog op zoek naar een kwalitatieve vaat-, glazen- of potten en pannenwasser? Kijk dan eens op horecawebstore.nl

Pak de vloer ook grondig aan

De vloer in een horeca keuken zal aan het einde van de dag erg vies zijn, misschien dat het niet zo lijkt maar overal zullen allerlei bacteriën en allergenen zitten. Het voordeel van een horecavloer is dat deze altijd naadloos en vochtwerend zal zijn waardoor bacteriën zich niet in kiertjes kunnen gaan nestelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here