Een goede fles wijn wil je natuurlijk optimaal van kunnen genieten, daarom zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. De temperatuur speelt hier toch wel de belangrijkste rol. Mocht je nu een echte wijnliefhebber zijn dan is een wijnkoelkast de oplossing. Hiervan is al een ruim aanbod te vinden bij Smaakvandewereld. Hieronder zullen we ingaan op wat je precies allemaal kunt doen om jouw wijn zo goed mogelijk te behouden

Houdbaarheid

Bij alle wijnen is het belang om deze niet te lang open te laten. Zorg ervoor dat zodra de wijn geopend is meteen de kurk of dop er weer op gaat, hiermee vertraag je het oxidatie proces. Denk hierbij eraan om deze rechtop te bewaren, wanneer deze liggend bewaard wordt is de kans dat zuurstof bij de wijn komt groter. 

Rode wijn kan je na openen vaak nog tussen de 3 en 5 dagen bewaren. Meeste rode wijnen  zijn maar voor 2 dagen houdbaar. Bevatten deze nu een grote hoeveelheid aan tannine, dan is de houdbaarheid langer. Voorbeelden hiervan zijn een bordeaux of een spaanse wijn. Voor de witte wijn en rosé geldt hetzelfde. Uitzonderingen hierop zijn de riesling wijnen, deze kan je vaker langer bewaren doordat deze hoge zuren bevatten. Een zoete witte wijn daarentegen kan tot wel vijf dagen bewaard worden, dit door de grote hoeveelheid suikers die het bevat. Let bij een mousserende vooral op de houdbaarheid. Wijnen met bubbels zijn het kortst houdbaar en kunnen vaak maar 1 tot 2 dagen bewaard worden. Allerlaatst is een port wijn, deze kunnen gemakkelijk enkele weken bewaard worden. 

Wijnkoelkast

De wijnkoelkast is de ideale oplossing voor het gemakkelijk behouden van wijnen. Doordat deze de perfecte temperatuur hebben kan je wijn gemakkelijk opslaan. Mocht je nu verschillende soorten wijnen bewaren? Geen probleem, vaak beschikken de wijnkoelkasten de optie om dit in verschillende vlakken te bewaren. Zo kan je zowel rode als witte wijn bewaren. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here