Als horecamedewerker is het belangrijk om de juiste kleding te dragen die zowel praktisch als representatief is. Horecakleding speelt een essentiële rol in het creëren van een professionele uitstraling en het bieden van comfort tijdens lange werkdagen. In dit artikel ontdek je waar je op moet letten bij het selecteren van geschikte horecakleding. Van de verschillende soorten kleding tot het personaliseren ervan, en van duurzaamheid tot uniformiteit in horecabedrijven. Met deze tips kun je de perfecte horecakleding vinden die voldoet aan jouw behoeften en de eisen van jouw werkplek.

Soorten horecakleding

Als het gaat om horecakleding, zijn er verschillende soorten kleding waaruit je kunt kiezen. Zo is er bijvoorbeeld de lange schort/sloof 5200, die perfect is voor in de keuken vanwege de lange sloof tot op de enkel. Daarnaast heb je ook de Kitchen Promo schort 5225, een promo keukenschort met zak en een lengte van 79 cm. Leren schorten en sloven zijn ook populair als bedrijfskleding in de horeca vanwege hun stevigheid, bescherming tegen hitte en trendy uitstraling.

Naast schorten en sloven zijn er nog andere opties zoals blouses, overhemden, koksbuizen en gilets die kunnen worden gedragen door medewerkers in de horeca-industrie. Deze items zijn verkrijgbaar in diverse modellen, kleuren en maten om aan alle eisen te voldoen. Polo pique shirts zoals Printer Surf RSX Pique 2265016 zijn geschikt voor heren terwijl Tricorp Bicolor T-Shirt een borstzak heeft en een 4-laags ribboord met nektape.

Het goede nieuws is dat deze items al per model besteld kunnen worden vanaf drie stuks bij bepaalde aanbieders. Of je nu op zoek bent naar stijlvolle bedrijfskleding voor jouw restaurant of praktische werkkleding voor in de keuken, er is altijd een ruime selectie aan horecakleding beschikbaar om uit te kiezen.

Personalisatie van horecakleding

Als je op zoek bent naar manieren om jouw horecakleding te personaliseren, dan is het bedrukken van werkkleding een goede optie. Het bedrukken van kleding biedt niet alleen een kans om de naam of het logo van jouw restaurant of hotel te promoten en de naamsbekendheid te vergroten, maar het maakt ook dat medewerkers makkelijker herkenbaar zijn voor klanten. Werkkleding bedrukken kan op verschillende manieren worden gedaan, inclusief plaatsing en grootte van de opdruk. Sommige aanbieders bieden zelfs custom made en kleine aantallen unieke horecakleding aan.

Bovendien kun je bij sommige aanbieders een hele kledinglijn samenstellen voor jouw zaak door te werken met dezelfde stoffen en (contrast)kleuren in diverse kledingstukken. Dit zorgt voor uniformiteit binnen jouw team en draagt bij aan een professionele uitstraling. Door deze mogelijkheden wordt het gemakkelijk om gepersonaliseerde horecakleding te creëren die past bij de stijl en identiteit van jouw bedrijf. Onthoud wel dat comfort en duurzaamheid nog steeds belangrijk zijn in de keuze voor gepersonaliseerde werkkleding.

Het bestelproces

Het bestelproces van horecakleding kan variëren, afhankelijk van waar je het bestelt. Bij sommige aanbieders krijgen klanten een kosteloze webshop omgeving en hebben ze dag en nacht toegang tot hun orderstatus en -historie. Het is ook mogelijk om bij bepaalde aanbieders monsters aan te vragen, zodat je de juiste maat kunt vaststellen voordat je een bestelling plaatst. Het is belangrijk om goed na te denken over hoeveel kleding er nodig is voor jouw bedrijf en of je deze op regelmatige basis wilt bestellen of slechts eenmalig. Door dit proces goed te doorlopen kun je ervoor zorgen dat de bestelling soepel verloopt en dat jouw team snel in de nieuwe werkkleding kan werken.

Belang van comfortabele en duurzame werkkleding

Het is van groot belang dat horecamedewerkers comfortabele en duurzame werkkleding dragen tijdens hun werkzaamheden. Werkkleding moet niet alleen praktisch zijn, maar ook bijdragen aan een positieve uitstraling van het bedrijf. Duurzame bedrijfskleding draagt bovendien bij aan een betere wereld zonder in te leveren op comfort, uitstraling of veiligheid. Het dragen van kleding die goed past en gemaakt is van hoogwaardige materialen kan helpen om de productiviteit en tevredenheid van medewerkers te verhogen. Goede werkkleding kan daarom bijdragen aan een succesvolle onderneming.

Duurzaamheid in werkkleding

Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij het selecteren van horecakleding. Het dragen van duurzame bedrijfskleding draagt niet alleen bij aan een betere wereld, maar kan ook helpen om de reputatie van het bedrijf te verbeteren. Duurzame werkkleding gaat langer mee en hoeft minder vaak vervangen te worden, wat op zijn beurt weer geld bespaart en afval vermindert. Daarnaast kan duurzame kleding in sommige gevallen comfortabeler zijn dan traditionele werkkleding omdat ze gemaakt zijn van zachtere materialen die ademen. Bovendien laten sommige bedrijven hun kleding maken door experts die organisaties kunnen helpen met het inrichten van een retourstroom, duurzame bedrijfskleding en verantwoord inkopen. Door rekening te houden met deze aspecten tijdens het selectieproces, kun je ervoor zorgen dat jouw team niet alleen representatief gekleed gaan, maar ook bijdragen aan een betere wereld.

Voordelen uniformiteit in horecabedrijven

Uniformiteit in horecabedrijven heeft tal van voordelen. Het zorgt voor een professionele uitstraling en herkenbaarheid bij gasten, waardoor ze het gevoel hebben dat ze in goede handen zijn. Daarnaast draagt uniformiteit ook bij aan de teamgeest binnen jouw bedrijf, omdat medewerkers zich verbonden voelen met elkaar en met het merk waarvoor ze werken. Uniforme kleding kan bovendien helpen om onderscheid te maken tussen verschillende functies binnen het bedrijf, zoals keukenpersoneel en bedieningsmedewerkers. Er zijn nog meer voordelen van uniformiteit:

1. Uniformiteit kan bijdragen aan de veiligheid op de werkplek
2. Werkkleding kan specifiek ontworpen worden om bescherming te bieden tegen gevaren en risico’s
3. Een consistente uitstraling van medewerkers draagt bij aan het imago van jouw bedrijf
4. Gasten willen graag terugkeren naar een plek waar alles tot in de puntjes verzorgd is, inclusief de outfit van het personeel

Kortom, het gebruik van uniforme horecakleding biedt vele voordelen: professionaliteit, herkenbaarheid, teamgeest, veiligheid en imago-verbetering.

Trendy keuzes in horecakleding

Naast praktische kledingstukken is er ook een groeiende trend in modieuze horecakleding. Denk bijvoorbeeld aan koksbuizen met opvallende prints, trendy schorten en sloven met trendy designs of zelfs sneakers die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in de keuken. Deze trendy opties kunnen de uitstraling van jouw team verbeteren en ervoor zorgen dat ze zich comfortabel voelen tijdens hun werkzaamheden. Het is echter belangrijk om niet alleen naar het uiterlijk te kijken, maar ook naar de functionaliteit en duurzaamheid van deze modieuze kledingstukken.

Tips voor het selecteren van de juiste horecakleding

Als je op zoek bent naar de juiste horecakleding, is het belangrijk om te letten op kwaliteit versus prijs. Goedkoop kan duurkoop zijn als de kleding snel slijt of niet comfortabel is om in te werken. Zorg er ook voor dat je voldoende voorraad hebt, zodat nieuwe medewerkers direct de juiste maat kunnen krijgen en zodat je snel kunt vervangen als er iets kapot gaat. Door deze tips in gedachten te houden kun je ervoor zorgen dat jouw team representatief en comfortabel gekleed gaat tijdens hun werkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here