Bier wordt natuurlijk als ontzettend lang gedronken. Waar het in de romeinse tijd een ware delicatesse voor met name de rijken bleek, is bier vandaag de dag één van de meest gedronken alcoholische dranken. Maar hoe zit het eigenlijk met craft beer? Is dit iets van deze tijd of is het iets wat tientallen, honderden of misschien zelfs wel duizenden jaren terug gaat? In dit artikel nemen we je mee terug in de tijd en duiken we in de geschiedenis van het craft beer.

De middeleeuwen

Craft bier heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Bier bestaat al sinds de oudheid, met bewijzen van het eerste bierbrouwproces dat in 6.000 voor Christus in het Midden-Oosten werd ontdekt. Toen er in de Middeleeuwen in Europa brouwerijen ontstonden, begon het ambachtelijke bier vorm aan te nemen. Brouwers gebruikten lokale ingrediënten, zoals hop, om unieke smaken en stijlen te maken.

De verenigde staten

De ambachtelijke bierindustrie in de Verenigde Staten begon in het midden van de 18e eeuw, toen Duitse immigranten in de VS aankwamen en hun brouwtradities meebrachten. Aan het eind van de jaren 1800 werd de prohibitie afgekondigd, waardoor de brouwerij-industrie in de VS werd stilgelegd. Pas in de jaren 1970 begon de ambachtelijke bier beweging op gang te komen.

De eerste thuisbrouwers

In de jaren 1970 begonnen thuisbrouwers in de VS te experimenteren met verschillende ingrediënten en recepten om unieke bieren te creëren. Enkele baanbrekende ambachtelijke brouwerijen, zoals Anchor Brewing Company in San Francisco en Sierra Nevada Brewing Company in Chico, Californië, begonnen aan populariteit te winnen vanwege hun onderscheidende bieren. Dit ontketende een revolutie op het gebied van ambachtelijk bier en al snel doken overal in het land ambachtelijke brouwerijen op.

Zelf thuis bier brouwen

Craft beer, ook wel ambachtelijk bier genoemd, is vandaag de dag nog steeds ontzettend populair. Sterker nog, de mensen die voor de hobby zelf bier brouwen, groeit met de dag. Dit komt omdat je met de verschillende kant-en-klare bierpakketten bij iedere gewenste biersoort zelf kunt brouwen. Het fijne is, is dat deze pakketten genoeg zijn voor zo’n 6 liter bier, wat gelijk staat aan iets minder dan een krat bier. Omdat het zo toegankelijk is, is het ook een perfect cadeau voor de echte bierliefhebber. Dus het antwoord op de vraag of craft beer modern is of heel oud is, is het antwoord natuurlijk het tweede. Zoals je hebt kunnen lezen, is het al duizenden jaren oud en is het juiste de laatste jaren weer enorm in opkomst. Dus lijkt jou het zelf brouwen van bier ook wel wat, dan is het tijd om je eerste pakket eens te bestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here