Waarom zou je alleen uit eten gaan vroeg een vriend van me aan mij toen ik hem vertelde dat ik dat wel vaker doet. Hij kon het niet begrijpen. Dan bestel je toch lekker en eet je het thuis op. Lekker op de bank. Veel mensen vinden dat je dit soort dingen eigenlijk altijd samen moet doen. Ik snap het ook wel, eten is bij uitstek dat je graag samen doet. Lekker bijkletsen over je lange dag en samen genieten van het eten. Veel mensen beschouwen het ook een beetje als ongemakkelijk als je alleen in een restaurant zit. En niet alleen in de restaurant. Als je alleen naar de bioscoop gaat of zelfs als je alleen op vakantie gaat of alleen een hotelkamer boekt. Mensen vinden het een beetje ‘awkward’

Tot rust komen

Niets is minder waar. In ons drukke leven zijn we constant in het gezelschap van anderen. We moeten steeds rekening houden met anderen en als we niet met iemand zijn, moeten we het wel laten weten dat we het naar ons zin hebben via de Social Media kanalen. Als je alleen naar een restaurant gaat kun je echt even tot rust komen. Geen druk om een gesprek gaande te houden met anderen, maar gewoon heel bewust genieten van elke hap van jouw eten. Je raakt niet afgeleid door randzaken en dat is in deze tijd nou juist zo moeilijk.

Een aantal tips om jouw geschikte restaurant uit te zoeken

Zoek een restaurant uit waar jij je helemaal comfortabel voelt. Voor mij was dat een restaurant in Almelo. Ik eet hier geregeld allen. De mensen in de bediening ken ik inmiddels al best goed. Zij kijken er totaal niet van op als ik alleen binnen kom wandelen. Hier voel ik me dan ook volledig op mijn gemak. Ik kies meestal voor een plekje bij het raam. Dan kan ik ook genieten van het uitzicht en het is ook leuk om te zien wat andere mensen eigenlijk doen.

Mensen kijken er eigenlijk niet van op

Mijn grootste angst in het begin was dat ik het gevoel had dat anderen naar me keken. Maar als je eens goed om je heen kijkt merk je dat mensen het eigenlijk geen issue vinden als je alleen zit. Het valt niet eens op. Mensen zijn simpelweg te druk om het te zien. Toen ik dat eenmaal door had, was ik om. Alleen uiteten op z’n tijd is hartstikke fijn. Sterker nog, ik heb er ook echt behoefte aan. Daarom vraag ik voor mijn verjaardag ook een diner cadeaubon. Uiteraard wel voor eenpersoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here