De belangrijkste plek van een restaurant is de keuken. Hier worden de gerechten gemaakt waar de klanten van genieten en waarvoor ze terug zullen komen. Goed eten staat centraal voor een goedlopend restaurant en een goede keuken is enorm belangrijk voor het kunnen maken van goed eten. Als de keuken goed in ingericht, schoon is en de benodigde apparatuur niet ontbreekt kunnen de koks hun werk goed doen en het maximale uit de ingrediënten halen. Toch heb je voor een restaurant keuken een hoop apparatuur nodig, de belangrijkste hebben we hier op een rijtje gezet.

Bakplaat

Misschien wel het belangrijkste apparaat van de horeca keuken is de bakplaat. Enorm veel gerechten kunnen hierop worden bereid en het is vaak wat een restaurant gerecht onderscheid van een gerecht dat mensen ook thuis kunnen maken. Particulieren hebben geen grill- of bakplaat thuis terwijl dit enorm veel smaak aan het gerecht toevoegt. Doordat de temperatuur van een goede bakplaat zo hoog ligt zal het product snel garen. Hierdoor blijven de sappen, smaak en voedingswaardes van de ingrediënten intact en komt het ingrediënt het beste naar voren in een gerecht.

Vleesmolen

Het grote voordeel van een vleesmolen is dat je je gehakt precies zo kan maken zodat het gehakt het beste past bij het gerecht. Je kan namelijk zelf het soort vlees bepalen waarvan het gehakt wordt gemaakt. Niet overal wordt er namelijk gehakt van geit, lam of kalkoen verkocht terwijl dit jouw gerecht naar een hoger niveau kan tillen. Je kan zelf het vetgehalte van het zelf bepalen en kunnen er ook andere ingrediënten door het gehakt worden gemalen. Hiermee kun je een uniek vorm van gehakt creëren door de variëren met specerijen, kruiden en groentes.

Afzuigkap

Een kwaliteit afzuigkap is wat een goed restaurant keuken onderscheid van een minder goede keuken. Een goede afzuiger kan er namelijk voor zorgen dat de walmen en de rook die tijdens het koken ontstaan goed worden afgevoerd. Dit heeft meerdere voordelen. Een goede afzuigkap verminderd de hoeveelheid rook dat blijft hangen en verbeterd de luchtkwaliteit in de keuken. Dit zorgt er ook voor dat de keuken schoner blijft doordat er geen viezigheid door de lucht wordt verspreid. Het is belangrijk dat er een goede werkomgeving ontstaat voor de koks zodat zij ongestoord hun werk kunnen doen. Een prettige werkomgeving zorgt ervoor dat de koks zich op het eten kunnen richten en de hoogste kwaliteit kunnen leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here