Misschien heb je er wel eens over nagedacht, wat je allemaal zou kunnen doen om bij te kunnen dragen aan de vaste lasten thuis. Dit kan veel gemakkelijker zijn dan je in eerste instantie gedacht had. Je hoeft niet met die vervelende folders langs de deuren te lopen door weer en wind, maar het is wel handig een weloverwogen besluit te maken. Werken is namelijk de enige manier om een goed steentje bij te kunnen dragen aan de vaste lasten thuis. Heb jij wel eens gedacht te gaan werken in Leiden? Hier heeft men namelijk superleuke banen, maar ook een bijbaan is een mogelijkheid om je steentje bij te dragen. Wij gaan je er meer over vertellen, zodat jij ook kunt beginnen met solliciteren. 

Kom van de bank af 

Het is handig om uit de luie stoel te komen, want als je echt een steentje wilt bijdragen aan de vaste lasten dan kun je niet in de relaxstand blijven zitten. Je kunt meerdere dingen ondernemen om een steentje bij te dragen, denk maar eens aan het bezoeken van bedrijven. Je kunt er ook voor kiezen te solliciteren via het internet, hoewel het dan wel verstandig is alvast een curriculum vitae op te stellen. Deze manier van solliciteren gebeurt sindsdien veel vaker en kan de leukste resultaten opleveren. Ontspannen mag, maar het werken levert je ook een hoop positieve energie op. 

Parttime of fulltime werken? 

Je kunt voor een fulltimebaan kiezen, als je geen andere verplichtingen hebt. Heb je wel te maken met verplichtingen, zoals bijvoorbeeld een studie? Je kunt dan een prettige bijbaan zoeken, hier kun je dan parttime werken en in overleg je uren indelen. Het grote voordeel van een bijbaan is dat het eigenlijk altijd goed te combineren is en dat het buiten je verplichtingen altijd kunt schipperen in de uren. Een fulltime job heeft een ander belangrijk voordeel, je krijgt hiermee namelijk een fulltime salaris in tegenstelling tot een part time job. Met een fulltime salaris kun jij een mooi steentje bij dragen aan de vaste lasten, hoewel er ook mogelijkheden zijn met een parttime salaris. 

Een bijdrage leveren en sparen 

Het leuke van een supergave job is dat je naast een steentje bijdragen ook nog een stukje kunt gaan sparen. Hoe fijn is het als jij je spaarrekening kan vullen met centjes die je later wel eens goed zou kunnen gebruiken? Het is daarom ook handig om goed na te denken hoeveel jij wilt bijdragen aan de vaste lasten thuis, hierdoor weet je ook precies hoeveel geld jij zou kunnen gaan sparen. Je mag natuurlijk ook leuke dingen blijven doen, maar neem dit dan wel mee in de berekening voor het sparen en betalen. Het is handig duidelijke afspraken te maken, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan en iedereen tevreden is. Wanneer begin jij met het zoeken van je nieuwe job en ben jij er ook uit of je parttime of juist fulltime gaat werken? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here