Iedereen weet dat gezond eten belangrijk is. Toch doen we het niet altijd. De voornaamste reden hiervoor is omdat veel mensen niet weten hoe ze gezonder kunnen eten. Daarom hebben we in dit artikel diverse tips beschreven!

 

Tip 1: Zelf koken

Veel mensen hebben geen zin om te koken. Zeker mensen die alleen wonen en fulltime werken hebben geen zin om nog te gaan koken als ze thuis komen. Het alternatief is dan vaak eten bestellen. Dit is immers een stuk eenvoudiger. Helaas is het eten dat je besteld vaak ook vrij ongezond. Meestal zijn dit gerechten als pizza of friet. De eerste tip is daarom om vaker zelf eten te koken. Er bestaan namelijk genoeg maaltijden die eenvoudig en snel te bereiden zijn. Desnoods kun je ook eten koken voor een hele week en dit invriezen. Wil je toch eten bestellen, ga dan voor een verantwoorde keuze. Zo kun je bijvoorbeeld bij Feel Good Kitchen verse maaltijden bestellen die je enkel nog op hoeft te warmen. Kost je dus weinig tijd, en het is een stuk gezonder dat het eten van de friettent!

 

Tip 2: Meer groenten eten

De tweede tip is om meer groenten te eten. Veel mensen eten te weinig groenten omdat ze groenten niet lekker vinden. Echter is dit grotendeels afhankelijk van de bereidingswijze. Bijna niemand vindt rauwe groenten namelijk lekker. Wanneer je groenten op een andere manier klaarmaakt kunnen ze daarentegen toch lekker zijn. Zo kun je bijvoorbeeld groenten bakken, of een lekker sausje eroverheen doen. Ook kun je een groenten smoothie maken in een blender. Zoek dus naar een bereidingswijze die jou aanspreekt.

Daarnaast kun je ook nog experimenteren met verschillende soorten groenten. Er bestaan namelijk erg veel soorten, dus er is altijd wel een soort die jij wel lust. Kijk niet alleen naar de standaard groenten, maar ook naar groenten die minder bekend zijn. Tip: Gazpacho maken, een soeprecept uit Spanje wat bestaat uit koude groenen. Perfect voor in de zomer!

 

Tip 3: Minder suiker

Minder suiker eten klinkt cliché. Toch is het belangrijk. Gebruik in je maaltijden dus minder suiker, en gebruik daarvoor in de plaats een suikervervanger zoals stevia. Drink daarnaast vaker water in plaats van frisdrank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here