Ben je lekker een lang weekend weg in de Achterhoek? Dan wil je natuurlijk niet te veel zelf koken of in het restaurant eten van het vakantiepark waar je op dat moment verblijft. Dan ga je goed uitpakken en lekker culinair genieten! Maar waar in de Achterhoek kun je nu goed terecht voor een bord goed eten? Dat hebben wij voor je uitgezocht! Hieronder vind je een kort overzicht van de top 3 culinaire verrassingen in de buurt van jouw vakantieverblijf in de Achterhoek.

MEZZO

Dicht bij de Duitse grens ligt het kleine plaatsje Braamt. Wellicht ken je dit plaatsje van de plaatselijke attractiepark “Het Land van Jan Klaassen”, maar misschien ook wel helemaal niet. Afijn, maakt niet uit. In Braamt vind je restaurant MEZZO. Gastheer Berry en zijn gastvrouw Wendy zorgen dat jij en je medegasten heerlijk gaan genieten van een etentje. Restaurant MEZZO heeft door de seizoenen heen wisselende gerechten. De gerechten zijn gebaseerd op de seizoenen waarbij gekookt wordt met een klassieke stijl in een modern jasje. Zo heeft Berry, de kok en gastheer, vaak verschillende verrassingsmenu’s voor je in petto. Zijn eigen signature dishes. Het zijn met name klassieke gerechten uit de Italiaanse en Franse keuken. Bij de bereiding van de gerechten worden altijd dagverse producten gebruikt. Bij mooi weer kunt u buiten eten in de prachtige bostuin.

Graaf van den Bergh

Vorstelijk genieten gebeurt bij Graaf van den Bergh in Zeddam inde gemeente Montferland. Midden in het bos bevindt zich het prachtige Landgoed Montferlanddat is omgebouwd tot hotel & restaurant. Geniet in een romantische, warme, intieme sfeer van prachtige gerechtjes op hoog niveau. Benieuwd naar de gerechten? Denk aan een terrine van gebraiseerde varkensnek, gebakken lamszwezerik, gemarineerde asperge en aceto balsamico of een zacht gegaarde ganzenborstfilet met voorjaarsgroenten en morillejus? Uiteraard hoort hier een chique wijntje bij. Dat hebben ze vast liggen in de prachtige wijnkelder die gevuld is met bijna 200 verschillende wijnen. Heb je al een tafel gereserveerd?

De Woord

Het inmiddels 25-jaar bestaande restaurant in Winterswijk is een waar schouwspel. Vroeger was het een boerderij van een Saksische boer met een paar diertjes. De toenmalige eigenaar (begin 1900) bouwde een zijstukje aan de boerderij om daar een borrel te kunnen schenken. Op dat moment ontstaat het begin van een lange horecageschiedenis die bijna honderd jaar later (1995) resulteert in boerderij-restaurant de Woord. Bij mooi weer eet u heerlijk buiten op het prachtige terras. Je kijkt naar de eindeloze horizon, een oase van rust en praal. Het restaurant is gespecialiseerd in het bereiden van wild, Achterhoeks wild om precies te zijn en maken ze gebruik van seizoens- en streekproducten. Het wild wordt door jachtcombinaties uit Winterswijk en omgeving rechtsreeks aangeleverd bij de Woord. Wil je weten welk wijntje het best past bij jouw gerecht? De Vinoloog adviseert en voorziet je van de juiste passende wijn. Kortom, een heerlijke belevenis!

Tot slot

Combineer een culinair etentje heerlijk weekendje weg. Samen elkaar opnieuw ontdekken, kinderen thuis latend en genieten van elkaar, dat kan prima in het westen van Gelderland. Wij adviseren dit te combineren met een luxe verblijf. Op https://www.heerlijkehuisjes.nl/ vind je een overzicht van prachtige vakantieverblijven in de Achterhoek en omgeving. Kies je liever voor een groot appartement, villa of een vakantiehuis op een vakantiepark. Voor het complete aanbod kijk je op de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here